Financiële Administratie

Onze kernwerkzaamheid betreft het verzorgen van de zakelijke administratie. Van de diensten die wij bieden is de verwerking van uw administratie voor de aangifte van omzetbelasting onze voornaamste bezigheid.

Als ondernemer bent u verplicht om een administratie bij te houden voor de economische activiteiten van uw onderneming. U moet hierover periodiek verantwoording afleggen aan de Belastingdienst. In meeste gevallen moet u per kwartaal inzicht verlenen in de verkoop- en inkoopbedragen alsmede BTW bedragen van producten en diensten. Daarnaast bent u als ondernemer verplicht om elk jaar aangifte inkomstenbelasting te doen. De Belastingdienst heeft namelijk inzicht nodig in uw administratie om het inkomen te bepalen.

SDK verwerkt de administratie van uw onderneming. Wij boeken uw facturen in met onze boekhoudsoftware. Op basis hiervan wordt de aangifte omzetbelasting ingediend. Na eventuele correcties wordt de administratie klaargemaakt voor de aangifte inkomstenbelasting. We vragen aan u of er nog aanvullingen op de aangifte inkomstenbelasting van toepassing zijn. Daarna dienen we de inkomstenbelastingaangifte in.

U kunt er voor kiezen om een jaarrekening op te laten stellen, indien u op de hoogte wil zijn van het financiële verloop van uw onderneming. Een jaarrekening geeft namelijk een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van uw onderneming. Het is verplicht voor een BV (Besloten Vennootschap) om een publicatiebalans te deponeren (ter inzage leggen) bij de Kamer van Koophandel. Voor een BV stellen we elk jaar een jaarrekening op. Daarna dienen we de vennootschapsbelastingaangifte in.

Een overzicht van de diensten voor de financiële administratie:

• Inboeken van facturen
• Doorvoeren van eventuele correcties
• Opstellen van jaarrekeningen incl. eventueel deponeren
• Indienen van omzetbelastingaangiften
• Indienen van inkomstenbelastingaangiften voor ondernemer
• Indienen van vennootschapsbelastingaangiften voor BV