Verhuizing en dubbele huisvesting

Het verhuizen van uw bedrijf kan een opwindende en strategische zet zijn, maar het brengt ook kosten met zich mee. Gelukkig kunt u bepaalde zakelijke aftrekkosten voor verhuizing benutten om geld te besparen en het financiële proces van uw verhuizing te vergemakkelijken. In deze blog zullen we de belangrijkste aspecten van zakelijke aftrekkosten voor verhuizing bespreken en hoe u deze kunt maximaliseren om uw bedrijfsfinanciën te optimaliseren

Voor ondernemers geldt een beperkte aftrekbaarheid van zakelijke kosten in verband met verhuizing en tijdelijke huisvesting buiten hun woonplaats. De aftrekmogelijkheden zijn als volgt:

  • Als u om zakelijke redenen verhuist, kunt u de kosten die verband houden met het verplaatsen van uw inboedel aftrekken. Daarnaast is er een vast aftrekbaar bedrag van € 7.750 beschikbaar.

  • Als u om zakelijke redenen kosten moet maken voor huisvesting buiten uw woonplaats, dan zijn deze kosten gedurende 2 jaar aftrekbaar.

Verhuizing om zakelijke redenen

Voor verhuizing om zakelijke redenen moet u aantonen dat de verhuizing rechtstreeks verband houdt met uw onderneming. Er zijn echter situaties waarin dit automatisch wordt aangenomen:

  • Als de verhuizing plaatsvindt binnen 2 jaar na de verplaatsing van uw onderneming, en
  • Als de woon-werkafstand voor de verhuizing minstens 25 kilometer bedroeg en na de verhuizing minstens 60% korter is geworden.

 

Dit zijn de regels waarmee ondernemers rekening moeten houden bij het overwegen van aftrekbare kosten in verband met verhuizing en tijdelijke huisvesting voor zakelijke doeleinden. Het is verstandig om uw specifieke situatie met ons te bespreken om ervoor te zorgen dat wij deze regels voor u correct toepassen en profiteren van de beschikbare aftrekmogelijkheden. Laten we nu een afspraak plannen om te bespreken hoe wij van dienst kunnen zijn.

Email
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Twitter
Reddit

Lees onze andere blogs

BTW-aangifte

Indien u zowel zakelijk als privé gebruikmaakt van een auto die aan uw onderneming toebehoort, dient u een bedrag in

Lees verder

Volg ons

Afspraak inplannen.

Bent u al klant en heeft uw advies of begeleiding nodig? Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek.